24.06.2021

PE SCURT

  • China a suspendat dialogul economic strategic cu Australia pe termen nedefinit, Beijingul acuzând Canberra de „mentalitate de Război Rece”, informează dpa.

  • Decizia intervine la scurt timp după ce guvernul australian a anulat două acorduri cu China în cadrul Iniţiativei „Belt and Road” („Noul Drum al Mătăsii”).

  • De curând, Australia amenințase că va reveni și asupra deciziei de a închiria Portul Darwin unei companii chineze.

  • Decizia fusese luată la solicitarea președintelui de atunci al Americii, Donald Trump, aflat în plin război comercial și tehnologic cu China.

07/05/21 11:03

China întrerupe dialogul economic cu Australia

China a suspendat dialogul economic strategic cu Australia pe termen nedefinit, Beijingul acuzând Canberra de „mentalitate de Război Rece”, informează dpa. Decizia intervine la scurt timp după ce guvernul australian a anulat două acorduri cu China în cadrul Iniţiativei...

Jurnalul ·

China declară război economic Australiei 

China a suspendat pe termen nedefinit dialogul economic cu Australia, ca răspuns la decizia guvernului de la Canberra de a anula acorduri din cadrul inițiativei chineze „Belt and Road” sau „Noul Drum al Mătăsii”, cum mai este cunoscut acest proiect strategic de amploare,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook