15.06.2021

  • Statele Unite au trimis, miercuri, un distrugător în Strâmtoarea Taiwan, iar China a anunţat că a monitorizat atent manevrele navei americane, în contextul amplificării tensiunilor militare.

  • Armata americană avertizează, potrivit agenţiei Associated Press, că Administraţia de la Beijing probabil accelerează acţiunile pentru ocuparea Taiwanului, o sursă de tensiuni între Washington şi Beijing care prezintă riscul apariţiei unui conflict militar.

  • Amiralul Philip Davidson, şeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA, a avertizat recent, în Senatul de la Washington, că Administraţia Chinei ar putea recurge la acţiuni militare în următorii şase ani.

  • Oficialul american a subliniat că Administraţia Joseph Biden a ajuns la această concluzie după analizarea comportamentului Chinei din ultimele două luni.

08/04/21 10:00

China a pus ochii pe un distrugător american care a tranzitat Strâmtoarea Taiwan

Statele Unite au trimis, miercuri, un distrugător în Strâmtoarea Taiwan, iar China a anunţat că a monitorizat atent manevrele navei americane, în contextul amplificării tensiunilor militare. Distrugătorul american USS John McCain a tranzitat miercuri Strâmtoarea Taiwan,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook