25.05.2022

  • Administraţia de la Beijing a condamnat vehement, marţi, tranzitul unei nave militare americane prin Strâmtoarea Taiwan, catalogând manevra drept o acţiune deliberată de subminare a stabilităţii regionale, potrivit agenţiei Associated Press.

  • Forţele Navale din SUA au anunţat marţi că distrugătorul USS Milius a traversat Strâmtoarea Taiwan în cadrul unei misiuni de rutină, în conformitate cu legislaţia internaţională.

  • Tranzitarea Strâmtorii Taiwan are rolul de a demonstra angajamentul SUA pentru o zonă Indo-Pacifică liberă şi deschisă.

  • Statele Unite au relaţii neoficiale cu Administraţia proindependentă din Taiwan şi au aprobat recent vânzarea unor sisteme antiaeriene în valoare de 750 de milioane de dolari, spre furia Beijingului.

23/11/21 21:39

China denunţă subminarea stabilităţii, după ce o navă militară a SUA a tranzitat Strâmtoarea Taiwan

Administraţia de la Beijing a condamnat vehement, marţi, tranzitul unei nave militare americane prin Strâmtoarea Taiwan, catalogând manevra drept o acţiune deliberată de subminare a stabilităţii regionale, potrivit agenţiei Associated Press. Forţele Navale din SUA au anunţat...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook