28.09.2021

  • Va fi examinat mai ales dacă practicile Google distorsionează concurența atunci când strânge date ale consumatorilor pentru scopuri publicitare, iar apoi le folosește în mod exclusiv.

  • Vestager a mai spus că investigația Comisiei se va concentra și pe politicile Google de tracking (urmărire a comportamentului online al utilizatorilor), pentru a se asigura că respectă regulile concurenței loiale.

  • Suntem îngrijorați că Google le-a îngreunat serviciilor de publicitate online rivale misiunea de a concura în așa-numitul „ad tech stack”.”

  • Google este lider în domeniu, operează mai multe servicii de găzduire și afișare de conținut publicitar și, potrivit Agerpres, a realizat în 2020 venituri de 137 miliarde de dolari din publicitatea online.

27/07/21 11:08

Comisia anchetează, din nou, Google

Comisia Europeană a deschis o investigație formală antitrust, prin care urmează să stabilească dacă Google a încălcat regulile UE din domeniul concurenței favorizându-și propriile servicii de afișare a publicității online, în detrimentul concurenților. Va fi examinat mai...

EurActiv ·

Comisia anchetează, din nou, Google

EurActiv

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook