23.06.2021

PE SCURT

  • Puterea Statelor Unitenu va fi depășită de China, președintele Joe Bidendeclarând că vreasă facăinvestiții pentru a menține statutul de cea mai mare economie a lumii, scrie Reuters.

  • Biden va insista ca Beijingul să respecte regulile internaţionale privind concurenţa, comerţul echitabil şi respectarea drepturilor omului.

  • Totodată,ambasadorul Chinei în SUA, Cui Tiankai, explicase, cu ceva timp în urmă,că obiectivul Chinei este să îndeplinească aspiraţia crescândă a poporului chinez pentru o viaţă mai bună.

  • El a afirmat, anterior, că președintele rus Vladimir Putin este un ucigaș, declarația sa stârnind furie la Moscova.

26/03/21 09:44

Controverse SUA-China: Președintele Joe Biden vrea să mențină suveranitatea mondială a țării

Puterea Statelor Unite nu va fi depășită de China, președintele Joe Biden declarând că vrea să facă investiții pentru a menține statutul de cea mai mare economie a lumii, scrie Reuters. Totodată, el a precizat că a discutat în multe rânduri cu șeful statului chinez, Xi...

Jurnalul ·

Chinezii devin tovarăși la cataramă cu rușii, nord-coreenii și iranienii. Alianța contra Occidentului

În ultimele zile, China a simțit pe propria piele efectele noii strategii americane față de Beijing. Mai întâi, a fost muștruluiala serioasă pe tema drepturilor omului, administrată de șeful diplomației de la Washington omologului său chinez, cu ocazia primei întâlniri oficiale...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook