01.12.2021

  • Acestea sunt acţiuni indezirabile şi extrem de periculoase care vor deregla echilibrul strategic în zona Asia-Pacific şi vor declanşa o cursă a înarmării nucleare, anunţă Ministerul de Externe de la Phenian.

  • Este absolut normal ca naţiuni vecine precum China să condamne aceste acţiuni, considerându-le iresponsabile, întrucât distrug pacea regională şi stabilitatea, a subliniat regimul Kim Jong-Un.

  • China şi Indonezia au condamnat vehement Parteneriatul de securitate creat de Australia, Marea Britanie şi SUA (AUKUS), avertizând că apar riscuri regionale, inclusiv o cursă a înarmării.

  • SUA, Marea Britanie şi Australia au semnalat că nu este vorba de staţionarea de arme nucleare pe teritoriul australian, ci de utilizarea sistemelor de propulsie nucleară pentru submarine militare.

20/09/21 21:07

Coreea de Nord condamnă acordul dintre SUA, Marea Britanie și Australia

Regimul din Coreea de Nord a criticat vehement, luni, parteneriatul de securitate creat de Statele Unite, Marea Britanie şi Australia (AUKUS), avertizând că va fi afectată stabilitatea în zona Asia-Pacific şi că va apărea o "cursă a înarmării nucleare", informează BBC News....

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook