07.06.2023

  • Oamenii de știință au descoperit, recent, că a crescut alarmant numărul copiilor care au făcut diabet după ce au trecut prin infecția cu noul coronavirus.

  • Autorii raportului CDC subliniază importanța prevenirii infectărilor cu SARS-CoV-2 a copiilor și recomandă screeningul simptomelor de diabet zaharat la copiii care au un istoric de infecție cu SARS-CoV-2.

  • Potrivit acestora, simptomele care ar trebui monitorizate „pot include: urinare frecventă, sete crescută, foame crescută, scădere în greutate, oboseală sau oboseală, dureri de stomac și greață sau vărsături”.

  • Anca Pantea Stoian, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de când insulina a fost folosită pentru prima dată pentru a trata diabetul la om.

12/01/22 07:42

COVID-19 dublează riscul de diabet la copii

După doi ani de pandemie, se știe deja că persoanele care suferă de diabet au un risc crescut de a face o formă severă de COVID-19, precum și faptul că infecția cu SARS-CoV-2 este asociată cu agravarea diabetului. Oamenii de știință au descoperit, recent, că a crescut...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook