21.06.2021

  • Inițiativa vizează, printre altele, și interzicerea aplicării pe drapelul României a oricărui înscris sau simbol, altele decât cele prevăzute de lege.

  • Proiectul de lege se numește „pentru modificarea și completarea Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile publice”.

  • Printre inscripțiile imortalizate de fotografiile vremii se regăsește chiar sigla „Rezist”, scrisă cu culoarea neagră pe porțiunea de culoare galbenă a drapelului național.

  • Pe alt steag, tot pe partea galbenă, este inscripționată sigla „Vă vedem”, cu tot cu simbolul ochiului, folosită de o mișcare autointitulată drept cauză care a luptat pentru abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017.

12/05/21 08:05

Cum vrea să le dea PNL cu legea Drapelului în cap protestatarilor #rezist

Un proiect de lege inițiat de nu mai puțin de 29 de senatori ai Partidului Național Liberal, care a trecut, la începutul acestei luni, de votul Camerei Superioare a Parlamentului, aplică o lovitură zdravănă mișcării cunoscute sub denumirea „#rezist”. Inițiativa vizează,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook