24.06.2021

  • Uniunea Americană pentru Libertăţile Civile (ACLU) a subliniat că Departamentul Justiţiei „i-a spionat” pe aceşti jurnalişti, „după bunul plac al guvernului”.

  • Cotidianul american este „profund afectat de această utilizare a puterii guvernamentale în scopul obţinerii unui acces la comunicaţii ale jurnaliştilor”, a declarat redactorul-şef, Cameron Barr.

  • „Departamentul Justiţiei trebuie să facă imediat lumină asupra motivelor intruziunii sale în activităţile reporterilor, care sunt protejaţi de primul amendament” al Constituţiei SUA, a continuat el.

  • Departamentul Justiţiei a afirmat, la rândul său, că a respectat „proceduri stabilite” privind această cerere, informează cotidianul, citând un purtător de cuvânt al ministerului.

08/05/21 20:04

Donald Trump a spionat jurnaliști americani

Administrația Trump a obţinut în secret desfăşurătoarele telefonice ale unor jurnalişti de la „The Washington Post”, care scriau despre acuzaţiile privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, a informat cotidianul american, scrie AFP. Departamentul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook