20.01.2022

  • NATO și Europa pierd din relevanță Primul eveniment ce a îndepărtat America de Europa a fost renunțarea strategiei prin care SUA încercau să divizeze cele două superputeri din Asia Centrală, Rusia și China.

  • El crede că o cooperare punctuală cu România și Polonia, parteneri de nădejde ai Casei Albe, ar fi mai eficientă decât colaborarea globală cu europenii.

  • Europenii par să fi realizat că serviciile de securitate ale SUA nu percep neapărat Europa drept un jucător global serios, ci, mai degrabă, ca pe unul dintre numeroșii clienți care cumpără armament american.

  • Efectul focalizării americanilor pe blocarea, în Pacific, a Chinei, țară devenită principalul inamic al securității naționale a SUA, pare să fi scăzut dramatic interesul administrației de la Washington față de blocul militar transatlantic.

12/10/21 08:12

Europa și NATO, trase pe linie moartă de Statele Unite

Când tocmai credeau că America lui Biden s-a întors să le asigure spatele, după patru ani în care Trump îi amenințase că SUA vor părăsi NATO, europenii s-au trezit din nou în fața unei realități crude. Retragerea precipitată a americanilor din Afganistan și scandalul submarinelor,...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook