07.06.2023

PE SCURT

  • Autoritarismul, nepotismul și corupția au distrus economia Primul deceniu al conducerii lui Erdogan avea să aducă o relativă prosperitate.

  • În octombrie, rata oficială a inflației în Turcia, comparativ cu cea din anul precedent, a fost de 19,89%, arată o analiză a grupului american de reflecție „Gatestone Institute”.

  • Aproape două decenii mai târziu, printr-o răsturnare ironică de situație, cel mai mare adversar politic al lui Erdogan a devenit sărăcia din țară.

  • O criză economică dureroasă izbucnită în perioada 2000-2001, cea mai gravă din istoria modernă a Turciei, a împins milioane de turci sub pragul sărăciei.

16/12/21 11:54

Foamea clatină tronul lui Erdogan

Înaintea alegerilor prezidențiale din 2023, cel mai mare rival politic al liderului turc, Recep Tayyip Erdogan, pare sărăcia extinsă din țară. Lira a ajuns cea mai slabă valută planetară, iar aproape jumătate dintre lucrătorii turci câștigă salariul minim, echivalentul a...

Jurnalul ·

Turcia se îndepărtează în galop de Occident 

În teorie, Turcia urmează strategia comună a aliaților săi din NATO, blocul militar transatlantic din care face parte. Tot în teorie, Ankara negociază cu oficialitățile de la Bruxelles aderarea la Uniunea Europeană. În realitate, ambele scenarii sunt iluzorii, iar turcii...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook