20.01.2022

  • Pilonul II de pensii, active nete de 87,1 miliarde lei La finalul primelor nouă luni erau înscrise în Registrul Electronic al Autorității de Supraveghere Financiară șapte fonduri de pensii administrate privat.

  • La finalul lunii septembrie a acestui an, fondurile de pensii private (Pilon II și Pilon III) aveau active totale de 90,43 miliarde lei, cu 25% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

  • După adoptarea Legii privind plata pensiilor private, vor fi create premisele unui sistem complet și modern de pensii private, pilon substanțial de creștere economică susținută pe termen lung.

  • De-a lungul timpului, au avut loc puține episoade de volatilitate mai ridicată, care au influențat fondurile de pensii private doar conjunctural, activele acestora înregistrând creșteri substanțiale de la an la an.

03/11/21 07:52

Fondurile de pensii private creează premisele unei dezvoltări sănătoase, atât la nivelul finanțelor personale, cât și la nivel macroeconomic

Sistemul pensiilor private a avut o evoluție solidă, în ciuda tuturor problemelor generate de pandemia Covid-19, ceea ce arată că acesta reprezintă o soluție viabilă pentru economisirea pe termen lung, dar este în același timp și un motor important pentru o creștere economică...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook