11.05.2021

  • Acest îndemn, inscripționat cu litere uriașe pe tribuna Stadionului Giulești, a străjuit câteva decenii intrarea în București pe linia ferată, înainte de Gara de Nord.

  • Reclama lipită pe emblema clubului Rapid devenise o șmecherie cinică propagandistică a regimului care susținea programul de alimentație rațională, impus din rațiuni economice.

  • Meniul fix recomandat în timpul comunismului devenise prilej de bancuri, mai ales că peștele congelat care se găsea în magazine era promovat pentru a compensa, de fapt, lipsa cărnii, expediate preponderent la export.

  • Nimeni n-a murit de atâta pește oceanic, care, la un moment dat, ajunsese și el raritate, dar aparatul de propagandă nu s-a gândit să elimine lozinca devenită mincinoasă.

01/04/21 09:47

Guvernul demascat

Nicio masă fără pește! Acest îndemn, inscripționat cu litere uriașe pe tribuna Stadionului Giulești, a străjuit câteva decenii intrarea în București pe linia ferată, înainte de Gara de Nord. Meniul fix recomandat în timpul comunismului devenise prilej de bancuri, mai ales...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook