20.01.2022

PE SCURT

  • Conform prognozelor Eurostat, ONU, Institutul Național de Statistică, populația României va continuasă se reducă și va ajunge în 2050, în funcție de diversele prognoze, undeva între 13 și 16 milioane.

  • Sistemul pensiilor private a cunoscut o evoluție pozitivă pe tot parcursul funcționării sale, activele totale și numărul de participanți fiind în continuă creștere.

  • Cum funcționează pensia privată Prin semnarea actului individual de aderare și validarea acestuia de către Casa Naţională de Pensii Publice, persoanele dobândesc calitatea de participant la Pilonul II.

  • Spre exemplu, pensiile administrate privat - Pilon II - au generat randamente anualizate de aproximativ 8%, de la înființare și până în prezent.

27/10/21 16:23

Impactul economic al Pilonului 2 de Pensii

Conform prognozelor Eurostat, ONU, Institutul Național de Statistică, populația României va continua să se reducă și va ajunge în 2050, în funcție de diversele prognoze, undeva între 13 și 16 milioane. Motivele acestei evoluții sunt atât sporul negativ, cât și migrația...

Jurnalul ·

Totul despre pensiile private

Sistemul pensiilor private a cunoscut o evoluție pozitivă pe tot parcursul funcționării sale, activele totale și numărul de participanți fiind în continuă creștere. La finalul lunii iunie 2021, fondurile de pensii private (Pilon II și Pilon III) au cumulat 87,70 miliarde...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook