03.08.2021

  • Viceprim-ministrul Chinei, Liu He, a vorbit săptămâna trecută cu secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, la doar câteva zile după discuțiile cu șefa Comerțului Katherine Tai.

  • Exporturile în dolari au crescut cu 27,9% în luna mai 2020, mai lent decât creșterea de 32,3% raportată în aprilie și sub prognozele analiștilor, de 32,1%.

  • Exportatorii chinezi se confruntă cu costuri mai ridicate ale materiilor prime și ale transportului, cu blocaje logistice și cu o consolidare a yuanului, care diminuează competitivitatea comercială.

  • Cu toate acestea, o recuperare rapidă a cererii pe piațele dezvoltate și întreruperile cauzate de COVID-19 în alte țări producătoare pot spori exporturile Chinei în următoarele trimestre, spun analiștii.

07/06/21 10:21

Importurile Chinei cresc în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu

Importurile Chinei au crescut cu cel mai rapid ritm din ultimii 10 ani în luna mai, alimentate de creșterea prețurilor mărfurilor, în timp ce creșterea exporturilor a ratat așteptările, probabil afectate de întreruperile cauzate de cazurile COVID-19 din principalele porturi...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook