04.06.2023

  • Restul modalităţilor de cazare, respectiv: locuinţe particulare cu chirie (camere şi apartamente de închiriat), case de vacanţă (locuinţe particulare), campinguri şi alte tipuri de cazare fără plată au fost preferate de 9% dintre turişti.

  • S-a menţinut preferinţa turiştilor români privind modalitatea de cazare în cadrul călătoriilor pentru vacanţe, 52,3% dintre aceştia preferând cazarea la rude şi prieteni.

  • Numărul total de înnoptări aferente călătoriilor realizate în perioada menţionată a fost de 52,745 milioane (89,5% reprezentând înnoptările pentru călătoriile de vacanţă).

  • Principalele scopuri ale efectuării excursiilor interne au fost vizitarea rudelor sau prietenilor (38,9% din totalul excursiilor interne) şi cumpărăturile (31,6% din totalul excursiilor interne).

27/12/21 20:13

INS: Cele mai multe călătorii efectuate în primele 9 luni de rezidenţi au fost pentru vacanţe

Potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică cele mai multe călătorii efectuate în perioada 1 ianuarie - 30 septembrie de rezidenţii din România au fost pentru vacanţe, predominând cele cu durata de 1-3 înnoptă Numărul călătoriilor turistice efectuate...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook