04.12.2022

  • Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat, luni, bugetul anual al Departamentului Apărării, în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute fonduri inclusiv pentru susţinerea Ucrainei şi pentru contracararea Chinei.

  • Bugetul apărării a fost suplimentat cu 5% faţă de cel de anul trecut, la finalul negocierilor intense între liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican privind politicile de contracarare a Rusiei şi Chinei.

  • De asemenea, este prevăzută suma de patru miliarde de dolari pentru Iniţiativa de Apărare a Europei şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea în materie de securitate în zona Mării Baltice.

  • Pentagonul nu va putea achiziţiona echipamente militare fabricate cu produse obţinute prin muncă forţată prestată în regiunea chineză Xinjiang.

27/12/21 22:32

Joe Biden a promulgat bugetul Pentagonului, în valoare de 770 de miliarde de dolari

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat, luni, bugetul anual al Departamentului Apărării, în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute fonduri inclusiv pentru susţinerea Ucrainei şi pentru contracararea Chinei. "Luni, 27 decembrie, preşedintele...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook