27.10.2021

  • Frontul Salvării Naționale (FSN), condus de Ion Iliescu, s-a format ca partid politic în 6 februarie 1990, iar în mai câștiga și Președinția României, și Palatul Victoria.

  • Iar dacă au mai fost cazuri când premierul președinte de partid a demisionat de la Palatul Victoria, și-a pierdut imediat și funcția de șef al formațiunii politice respective.

  • Tensiunile dintre Ion Iliescu și Petre Roman au făcut ca, la data de 1 septembrie 1991, mandatul de premier al lui Roman, să se sfârșească brusc, cu ajutorul unei mineriade.

  • Nicolae Văcăroiu, unica excepție de la regulă Alegerile din 1992 au fost câștigate de PDSR, iar Ion Iliescu redevenea, oficial, președinte al României.

12/07/21 08:06

Lecția politică de care sunt conștienți Orban și Cîțu. Doar premierul care conduce și partidul are șanse să stea la guvernare un mandat întreg

Războiul fără precedent din interiorul Partidului Național Liberal, dat în preambulul congresului din data de 25 septembrie, face parte din jocul de putere disputat, practic, fără încetare, timp de 31 de ani, după  Revoluția din decembrie 1989. Pe principiul „câștigătorul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook