03.08.2021

  • Potrivit unui studiu realizat de Energy Policy Group (EPG) potențialul de energie eoliană offshore al României are o capacitate naturală potențială de 94 GW, din care 22 GW folosind turbine fixe.

  • Având în vedere dezvoltarea viitoare a capacități eoliene offshore, Guvernul trebuie să pregătească Planul Spațial Maritim național (MSP), conform Directivei MSP a Uniunii Europene.

  • Ea oferă un echilibru între resursa eoliană și costurile de realizare a rețelei electrice offshore, bazat pe posibilitatea injectării energiei electrice în stația Constanța Sud și pe proximitatea față de Portul Constanța.

  • Acest plan are o importanță critică pentru promovarea intereselor statului și evitarea fricțiunilor dintre activitățile maritime potențiale și prioritățile strategice.

16/11/20 13:03

Marea Neagră poate deveni noua centrală electrică a României

Potrivit unui studiu realizat de Energy Policy Group (EPG) potențialul de energie eoliană offshore al României are o capacitate naturală potențială de 94 GW, din care 22 GW folosind turbine fixe. Producția anuală de energie rezultată ar putea ajunge la 239 TWh, din care...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook