15.06.2021

  • „Prin cooperarea cu Statele Unite, cu aliaţii şi vecinii noştri din regiunea Indo-Pacific, vom continua să promovăm interesele Australiei, investind în forţele armate australiene”, a declarat Morrison, citat de Reuters.

  • Australia va cheltui 580 de milioane de dolari americani pentru a moderniza patru baze militare din nordul țării și a extinde exercițiile de luptă cu SUA, a anunțat, ieri, premierul australian, Scott Morrison.

  • Baza în americani Pe măsură ce tobele războiului bat tot mai aproape, Canberra realizează probabil că singura soluție pentru descurajarea Beijingului în zona Asia-Pacific rămâne prezența americană.

  • Preluată din mers de la predecesorul său Donald Trump, ideea unei astfel de alianțe pare accelerată de noul șef al Casei Albe, Joe Biden, care continuă războiul cu chinezii, moștenit de la fosta administrație republicană.

29/04/21 08:22

„NATO asiatic”: Australia și SUA pregătesc războiul cu China

Cu ochii pe tensiunile din zona Asia-Pacific, Australia a anunțat creșterea substanțială a cheltuielilor sale militare, dând de înțeles că pregătește, alături de aliații săi americani, o foarte posibilă confruntare cu China. Promovată intens de administrația Trump și preluată...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook