01.08.2021

  • Anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii aveau discuții despre oferirea de facilități fiscale angajatorilor care oferă angajaților posibilitatea să contribuie la un fond de pensii ocupaționale.

  • Acestea au rolul de a asigura, alături de pensiile administrate privat și de pensiile facultative, o sursă suplimentară de venit pentru momentul retragerii din activitatea profesională, care să completeze pensia acordată de sistemul public.

  • Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la începutul anului trecut, legea care prevede organizarea şi funcţionarea fondurilor pentru pensiile ocupaţionale precum şi stabilirea schemei de pensii ocupaţionale.

  • Președintele ASF a arătat că economisirea pe termen lung, prin sistemul de pensii private, este un principiu sănătos, care poate diminua din presiunea care este resimțită de sistemul public de pensii.

20/05/21 01:04

Nicu Marcu, ASF: Pensiile ocupaționale trebuie să reprezinte un beneficiu major, deopotrivă pentru angajați și pentru angajatori

Pensiile ocupaționale trebuie să reprezinte un beneficiu major, deopotrivă pentru angajați și pentru angajatori, consideră Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Pensiile ocupaționale reprezintă o parte a strategiei de dezvoltare a piețelor...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook