22.03.2023

PE SCURT

  • Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii în România, „cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația”, spune medicul Octavian Jurma.

  • Raportul VOC (variante care determină îngrijorare - n.r.) de marți arată că dintre cele 97 de secvențieri de săptămâna trecută sunt 10 cazuri noi, respectiv 10% din secvențieri au fost Omicron.

  • Varianta extrem de transmisibilă Omicron devine rapid tulpina dominantă la nivel global, deoarece evită imunitatea oferită în mod normal de vaccinuri și de infecțiile anterioare.

  • Ministerul Sănătății anunța luni că totalul de cazuri de varianta Omicron din România a ajuns la 38, în condițiile în care luni au fost înregistrate încă 13 cazuri noi.

28/12/21 21:44

Număr record de infectări în întreaga lume, pe fondul răspândirii Omicron

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au atins luni un record zilnic, perturbând sezonul de sărbători la un an după ce vaccinurile au început să fie distribuite și la doi ani de la apariția virusului Covid, relatează Bloomberg. Cele peste 1,44 milioane de infecții la nivel...

Jurnalul ·

Octavian Jurma, avertisment înfricoșător: Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii în România

Omicron va fi dominantă până la finalul săptămânii în România, „cu toate eforturile autorităților de a cosmetiza situația”, spune medicul Octavian Jurma. Petrecerile de Revelion cu număr mare de persoane și deschiderea școlilor rămân cei mai importanți factori de risc în...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook