02.07.2022

  • Acționarii companiei Romgaz au fost convocații la începutul lunii viitoare pentru a aproba tranzacția prin care compania cumpără de la ExxonMobil jumătate din drepturile aferente perimetrului offshore Neptun Deep.

  • Cumpărarea drepturilor nu este însă o acțiune lipsită de riscuri, Romgaz identificând nu mai puțin de nouă pericole, iar principalul este legat de Legea offshore.

  • Preţul de achiziţie al participației ExxonMobil la perimetrul Neptun va putea fi ajustat pozitiv cu cel mult 10 milioane de dolari, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

  • Potrivit experțiilor internaționali, odată cu achiziționarea de către Romgaz a participației ExxonMobil, o decizie finală de investiție ar urma să fie adoptată anul viitor, iar producția - să înceapă în 2026.

10/11/21 07:44

O afacere de un miliard de dolari și nouă riscuri asociate

Acționarii companiei Romgaz au fost convocații la începutul lunii viitoare pentru a aproba tranzacția prin care compania cumpără de la ExxonMobil jumătate din drepturile aferente perimetrului offshore Neptun Deep. Nu mai puțin de 1,06 miliarde de dolari va plăti Romgaz pentru...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook