07.06.2023

  • După mai mult de un an și jumătate de muncă a fost posibilă identificarea unei gene responsabile de predispoziția de a ne îmbolnăvi grav (de coronavirus), a declarat ministrul Sănătății, Adam Niedzielski.

  • Gena este prezentă la aproximativ 14% din populația poloneză, în comparație cu 8-9% în întreaga Europă și 27% în India, a declarat Marcin Moniuszko, profesorul responsabil de proiect.

  • Cercetătorii speră că identificarea celor care prezintă cel mai mare risc îi va încuraja să se vaccineze și le va oferi acces la opțiuni de tratament intensiv în cazul unei infecții.

  • În noiembrie, oamenii de știință britanici au declarat că au identificat o versiune a unei gene care poate fi asociată cu un risc dublu de insuficiență pulmonară cauzată de COVID-19.

14/01/22 09:43

Oamenii de știință polonezi au descoperit o genă care dublează riscul de îmbolnăvire gravă de COVID-19

Oamenii de știință polonezi au descoperit o genă despre care spun că dublează riscul de a îmbolnăvire gravă de COVID-19, o descoperire care, speră ei, ar putea ajuta medicii să identifice persoanele care prezintă cel mai mare risc de a se suferi de această boală, relatează...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook