27.11.2022

  • România a încheiat anul trecut cu prețuri record la energia tranzacționată pe piața spot, iar acest lucru se va resimți în facturile consumatorilor casnici cât de curând.

  • Comparativ cu luna noiembrie, prețul mediu, care la rândul lui a fost unul istoric - 1.052 lei/MWh, a avut o creștere de 8%.

  • Ultima lună a anului trecut a consemnat o majorarea a prețului mediu de 300,71% comparativ cu cel înregistrat în decembrie 2020.

  • Potrivit datelor centralizate pe platforma OPCOM, energia cu livrare în data de 22 decembrie s-a tranzacționat la prețul mediu de 2.119 lei/MWh, cel mai mare preț mediu zilnic din istoria pieței.

10/01/22 11:59

Record istoric, gata să fie consemnat în facturile românilor. Creștere explozivă a prețului energiei spot: 300% într-un an

România a încheiat anul trecut cu prețuri record la energia tranzacționată pe piața spot, iar acest lucru se va resimți în facturile consumatorilor casnici cât de curând. Prețul mediu al energiei vândute pe piața pentru ziua următoare (PZU) de la București a înregistrat...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook