11.05.2021

  • România, alături de Franța, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria și Slovenia, susține importanța energiei nucleare în mixul energetic actual și viitor al UE, transmite,joi, Ministerul Energiei.

  • Energia nucleară se prefigurează a fi de asemenea o sursă de producere în condiții eficiente a hidrogenului curat la un preț redus și poate contribui de asemenea la integrarea sectorială.

  • Industria nucleară asigură un număr semnificativ de locuri de muncă de calitate, element important în planurile de relansare economică post-COVID”.

  • De asemenea, extinderea capacității de producție din surse nucleare este vitală pentru asigurarea nevoilor de energie ale României, în special după ieșirea din producție a capacităților bazate pe combustibili fosili solizi.

26/03/21 09:00

România, semnatară a unei scrisori privind energia nucleară, adresată Comisiei Europene

România, alături de Franța, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria și Slovenia, susține importanța energiei nucleare în mixul energetic actual și viitor al UE, transmite,joi, Ministerul Energiei. România, alături de alte șase state membre ale Uniunii Europene, susține, în cadrul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook