24.06.2021

  • Comparativ cu celelalte ţări membre UE, salariul minim din România este foarte scăzut, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori.

  • Statele din Europa Centrală şi de Est au înregistratcreşteri mariale salariului minim în ultimul deceniu, iar țările mai dezvoltate, precumGermania șMarea Britanie, auintrodus unsalariu minim la nivel naţional.

  • În 2020, Comisia Europeană a publicat o propunere de directivă pentru reglementarea adecvării salariilor minime naţionale, obiectivul central fiind asigurarea unui trai minim decent pentru toţi salariaţii din Uniune.

  • Miturile despre salariul minim prezentate în acest studiu se bucură de o largă circulaţie în spaţiul public şi în ultimii doi ani au servit ca bază pentru fundamentarea politicii salariului minim.

29/04/21 08:22

Salariul minim în România nu acoperă nevoile angajaților și ale familiilor acestora

Salariul minim în România nu acoperă nevoile angajaților și ale familiilor acestora, existând diiferențe uriașe între țara noastră și celelalte state din UE, arată un studiu al Fundaţiei Friedrich Ebert România. "Comparativ cu celelalte ţări membre UE, salariul minim din...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook