02.08.2021

  • Inițiativa legislativă privind modificarea a Legii Sănătății 95/2006 vizează introducerea unui nou tip de asistență medicală, „asistență medicală mobilă” și aregulilor pentru asigurarea acestor servicii medicale în zonele deficitare.

  • Iar pentrufurnizarea acestor servicii, se stipulează că„Ministerul Sănătății și Casa Națională deAsigurări de Sănătate prevăd anual fonduridin bugetul repartizat”.

  • Practică pentru studenți De asemenea, sub directa coordonare amedicilor specialiști, vor putea furnizaasistență medicală mobilă și mediciirezidenți ori studenții la medicină șifarmacie.

  • „Activitatea desfășurată de cătrestudenții de la facultățile de medicinăgenerală, stomatologie și farmacie, încadrul caravanelor medicale, seasimilează practicii medicaleobligatorii desfășurate peperioada vacanțelor”.

17/06/21 13:13

Spitalele sunt în comă, medicina se mută la coviltir

În timp ce spitalele publice sunt lăsate în voia sorții, atât din punctul de vedere al finanțării, dotării cu aparatură, cât și al resursei umane, aleșii vor să mute doctorii, cu tot „cu cățel și purcel”, din loc în loc, în spații improvizate din zonele deficitarela capitolul...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook