02.04.2023

  • Noile capacități de încărcare din porturile gaziere americane și investițiile din terminalele de pe Vechiul Continent permit suplimentarea livrărilor spre Europa, unde intră în concurență directă cu Rusia.

  • Pe piața globală a acestei hidrocarburi, Statele Unite au devenit la finalul anului 2021 principalul exportator mondial de GNL, devansând Australia și Qatarul.

  • Potrivit unei statistici Bloomberg, din cele 1.043 de vase metaniere care au exportat anul trecut GNL din SUA, aproape jumătate au avut ca destinație porturi din Asia și o treime a mers spre Europa.

  • Criza energetică din Europa, cu efect social direct în presiunea asupra bugetelor a milioane de persoane și creșterea îngrijorătoare a inflației, arată dependența de importurile de gaze naturale.

12/01/22 01:19

ENTITIES

Statele Unite, lider pe piața gazelor lichefiate, concurează Rusia în Europa

Concurența dintre Statele Unite și Rusia nu se manifestă doar în plan militar. Explozia prețurilor la gaze naturale a permis SUA să devină principalul exportator mondial de gaze naturale lichefiate (GNL), detronând Australia și Qatarul. Noile capacități de încărcare din...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook