22.10.2021

  • Armata SUA şi guvernul Japoniei au exprimat preocupare, luni, în legătură cu testele balistice efectuate de Coreea de Nord, avertizând că activităţile Phenianului afectează stabilitatea regională.

  • Rachetele de acest tip, care pot transporta focoase nucleare de dimensiuni mici, sunt arme strategice de importanţă majoră, a transmis regimul Kim Jong-Un, conform agenţiei de presă KCNA.

  • Japonia are preocupări semnificative şi colaborează cu Statele Unite şi Coreea de Sud pentru monitorizarea situaţiei, a reacţionat Katsunobu Kato, un oficial guvernamental de la Tokyo.

  • Testarea rachetelor de croazieră nu este interzisă prin rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU, dar activităţile Coreei de Nord generează preocupare la nivel internaţional.

13/09/21 19:10

SUA şi Japonia sunt îngrijorate cu privire la testele balistice efectuate de Coreea de Nord

Armata SUA şi guvernul Japoniei au exprimat preocupare, luni, în legătură cu testele balistice efectuate de Coreea de Nord, avertizând că activităţile Phenianului afectează stabilitatea regională. Armata nord-coreeană a testat o rachetă de croazieră cu raza de acţiune...

Jurnalul ·

subiecte conexe

×
Palo pe Facebook